vineri , decembrie 1 2017
Home / Toate Categoriile / Divertisment / Semnale ale corpului care nu trebuiesc niciodată ignorate

Semnale ale corpului care nu trebuiesc niciodată ignorate

Corpurile noastre sunt de-a dreptul uimitoare.

Începând cu kilometrii de drumeție, până la căratul muntelui de alimente, ne bazăm pe aceste mașini naturale, pentru aproape orice, de cele mai multe ori fără măcar a observa.

Dar, mai ales în lumea de astăzi, în plină dezvoltare, corpurile noastre nu pot ține mereu pasul cu programele noastre super-ocupate, implicând sarcini de lucru și stimularea nesfârșită a tehnologiei, la cerere.

Rezultatul: ajungem obosiți, bătrâni și în cele din urmă bolnavi.

Din fericire, trupurile noastre sunt atât de inteligente, încât, de obicei încep să ne spună din vreme că este timpul să o lăsăm mai moale.

Trucul este să învățăm cum să citim aceste indicii fizice.

De aceea am apelat la experți, pentru a afla acele semne de poveste din corpul nostru, pe care nu ar trebui să le ignorăm niciodată.

Modificările în greutate

Poate că ești tipul de persoană care uită să mănânce când este foarte ocupată.

Sau, poate că ești mai mult ca mine și un termen stresant de predare a unei lucrări este suficient pentru a te trimite la un consult terapeutic de specialitate.

„Pierderea excesivă, neintenționată a greutății sau creșterea în greutate sunt adesea semne ale problemelor de sănătate mentală”, susține terapeutul Kimberly Hershenson, din New York.

„Alimentele se folosesc uneori ca modalități nesănătoase de a face față problemelor de anxietate sau de depresie”.

Deci, data viitoare când vă afundați cotul, adânc, în borcanul cu bomboane, respirați profund și meditați la ceea ce corpul vostru ar putea încerca, cu adevărat, să vă spună.

Probleme cu somnul

Drămuirea orelor de somn, astfel ca să prinzi un serial programat la o oră târzie din noapte este un lucru, însă răsucirea în pat, fără a pune geană pe geană, până în orele dimineții ar putea fi, de asemenea, un semn de anxietate sau depresie.

Pe lângă bolile psihice, insomnia poate fi, de asemenea, asociată cu o varietate de alte afecțiuni medicale, potrivit Fundației „National Sleep”.

Printre acestea se numără astmul, artrita și anumite afecțiuni endocrine, cum ar fi hipertiroidismul.

Atenție: dacă vă surprindeți adesea că vă lipsește somnul obișnuit, poate că ar fi timpul să faceți o vizită la medicul dumneavoastră.

Citește și: „Atentie! Urmeaza un atac cerebral”

Modificări ale dispoziției

Cu toții suntem frustrați, dar faptul că suntem extraordinar de supuși modificărilor de stare emoțională ar putea fi un semn al unei probleme de sănătate mentală, conform lui Hershenson.

„Fluctuația de stare, trecerea de la fericire și tristețe sau alunecare la alte stări, fără nici un motiv, poate fi un indicator al depresiei”, a explicat aceasta.

„Deci, nu găsești bucurie în lucrurile care te-au făcut fericit”.

Dacă descoperiți că ați renunțat la hobby-urile dvs. sau nu mai doriți să socializați, poate că este timpul să discutați cu un profesionist.

Oboseala

A împinge coarda, dincolo de limite, într-o singură zi de lucru când vă simțiți obosit, este destul de dificil.

A face însă față oboselii constante, mai ales atunci când aceasta apare aparent fără un motiv, poate fi frustrant.

Potrivit dr. Carolyn Dean, expertă în sănătatea femeilor și autor al „Miracolul magneziului”, lipsa de energie poate fi, de asemenea, un semn al dezechilibrelor hormonale, care, dacă sunt ignorate, pot duce la alte probleme de sănătate, inclusiv boli de inimă și diabet.

„Îți lipsește energia pentru că metabolismul tău este lent”, a spus ea. „Tiroida controleaza metabolismul si dacă hormonii tiroidieni sunt deficitari, atunci organismul își încetinește activitatea. Astfel, simptomele reflectă acest lucru”.

Constipația

Bine, sunt șanse ca majoritatea dintre noi să nu petrecem prea mult timp gândindu-ne la mersul la toaletă.

Cu toții mergem acolo – unii dintre noi o dată pe zi, unii dintre noi o dată pe săptămână – și totul e bine.

Nu e nevoie să acordăm prea mare atenție acestui lucru, nu?

Ei bine, nu atât de multă.

Potrivit dr. Dean, obiceiurile noastre legate de mersul la baie pot fi, de fapt, un mare indicator al sănătății noastre generale.

„Metabolizarea lentă duce la mișcări lente ale intestinului”, a spus ea.

„Dacă vă confruntați cu constipație, împreună cu alte simptome, cum ar fi oboseală, crampe musculare sau dureri de cap, ar putea fi un semn că corpul dumneavoastră are nevoie de magneziu”.

Vezi și: „Ionut face mofturi la masa”

Pierderea părului

Părul dvs. poate fi, de asemenea, un indicator important că metabolismul dvs. nu funcționează la capacitatea sa maximă, a explicat dr. Dean.

Căderea părului și părul uscat sunt cele mai mari atenționări ale corpului dumneavoasră, pe care să le aveți în seamă.

„Părul nu crește atât de repede, atunci când circulația dumneavoastră este încetinită și nu vă hrănește părul”, a spus ea.

Căderea părului poate fi, de asemenea, un semn de stres sau că utilizați șampoane prea stricte sau produse de styling.

Apariția alunițelor

Petrecerea timpului liber în exterior poate fi un mod relaxant de ieșire din stresul zilnic al vieții.

Din nefericire, razele neiertătoare ale soarelui ne-au supus pe toți riscului de a dezvolta cancer de piele, dacă nu suntem atenți.

De aceea dr. Alan J. Parks, dermatolog și fondator al DermWarehouse.com, spune că este important să ne cunoaștem corpurile și să fim atenți la noile alunițe care ar putea apărea, precum și la cele deja existente, care s-ar fi putut schimba la culoare.

„Cele mai îngrijorătoare ar putea fi alunițele care devin mai închise la culoare, mai ales cele negre”, a spus dr. Alan.

„Acest lucru ar putea fi semnul unui melanom malign, care este cea mai mortală formă de cancer de piele.
Cu toate acestea, dacă este depistat mai devreme, prognoza este excelentă …
Alunițele care devin mai deschise în culoare ar putea fi, de asemenea, îngrijorătoare, deoarece pot reprezenta un melanom, la rândul lor.“

Erupții cutanate neexplicabile

Alternativ, erupțiile cauzate de soare pot fi, de asemenea, un semn de ceva mai grav, spune Dr. Parks.

„Erupțiile care apar după expunerea la soare, în special pe față, piept și brațe ar putea fi rezultatul unei interacțiuni dintre medicamentele prescrise, mai ales pilulele pentru hipertensiune arterială, pentru artrita sau dureri articulare, cu soarele”, a declarat el.

„Acest tip de erupție cutanată poate fi, de asemenea, un semn al bolilor precum lupusul.”

Citește și: „Ingrijirea pielii, pe timp de vara”

Unghiile sfărâmicioase

Ca și părul, unghiile sunt, de asemenea, o fereastră în starea de sănătate a corpului nostru.

„Unghiile pot reflecta semne de boli ale pielii sau boli interne, cum ar fi problemele glandei tiroide”, a spus Dr. Parks.

Orice modificare a unghiilor, mai ales dacă sunt implicate mai multe unghii, ar trebui sa fie verificate de un dermatolog.

Anomaliile unghiilor pot fi, de asemenea, un semn de ciupercă sau de alte tipuri de infecții.

Comments

comments

About dan2003

Verifica

Pastila zilei – Halal mamă …

Dragă fiule, Îți scriu aceste rânduri, ca să știi că îți scriu. Dacă primești aceasta …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la bara de unelte