joi , noiembrie 30 2017
Home / Toate Categoriile / Divertisment / Stil personal

Stil personal

Mărturisit sau nu, toate femeile speră să fie unice, să se deosebească de celelalte încă de la prima privire aruncată asupra lor, prin acel „ceva”, plin de farmec, personalitate și feminitate.

Și dacă în multe și diferite domenii, în artă și în profesie, părerile sunt conturate și bine definite, în materie de vestimentație, dacă nu e cel mai greu, este cel puțin dificil.

Pentru că multe dintre femei, furate de cele 1001 de preocupări zilnice, nu își mai acordă niciun minut, pentru a se gândi la felul cum se îmbracă și, din această cauză, fie că acceptă noutățile vestimentare, fără murmur, fie le resping, ori, mai rău, le acceptă și le resping, la întâmplare.

Poate că, doar odată cu trecerea timpului și cu vârsta, acestea vor reveni pe linia de plutire. Ar fi excelent dacă o femeie ar începe să-și exprime personalitatea, prin felul de a se îmbrăca, încă de tânără, astfel construindu-și stilul său propriu.

Sunt femei care, întotdeauna, se îmbracă doar „clasic” sau „sport” sau „romantic”, deoarece ele consideră că această ținută corespunde cu felul ei de a fi. Dacă le-am cunoaște mai bine, am realiza că ele sunt foarte consecvente, că nu aleg și nu cumpără nimic, fără o îndelungată chibzuială.

Citește și: „Nu vei ghici niciodată vârsta lor…”

Hai să vedem, însă, câteva elemente care ne ajută să alegem un stil cât mai personal:

Alegerea culorilor

  • culorile tari, vii, adesea violente, șocante, sunt cele care înfățișează un temperament energic, dinamic, nonșalant;
  • culorile mai stinse, mai palide, exprimă discreția, sobrietatea, adeseori chiar timiditatea, modestia;

Amănuntele, detaliile

Acestea pot complica sau chiar strica o ținută vestimentară, însă, cu ajutorul experienței fiecăruia, se poate compune un stil personal ori, la fel de bine, se poate strica totul, alegând greșit, de exemplu, pălăria, poșeta sau mănușile.

Stilul, această problemă dificilă, mai ales pentru femei, preocupă și moda. În orice modă, există câteva stiluri permanente:

  • Cel mai clasic, care presupune sobrietate, ocolirea noutăților șocante în cazul croielilor și culorilor. Stilul acesta va râmăne mereu tânăr și menținut actual, în fiecare sezon, mai ales în privința detaliior, amănuntelor. Este stilul femeilor ajunse la o anumită vârstă, deși nu vârsta hotărăște în modă. Este, în același timp, stilul femeilor cu forme pline, oricare ar fi vârsta acestora.

 

  • Stilul sport, foarte practic, domină de o vreme încoace. Este stilul femeilor tinere și nu numai al lor, ci al tuturor acelora care știu să-și păstreze suplețea și zveltețea. Dacă ținem cont și de atributele femeii moderne, este stilul femeii de acțiune, dinamice, energice, este, poate, stilul cel mai caracteristic al epocii noastre.

Îmbrăcămintea sport, care este confortabilă prin excelență, s-a dotat în ultima vreme cu o serie de accesorii amuzante: brelocuri, lanțuri, catarame, cordoane late bătute în ținte, etc.

Această ținută vestimentară este, mai ales, destinată, orelor dimineții, orelor de muncă și celor petrecute în aer liber.

Vezi și: „Costume de yoga pe trupuri de zeite”
  •  Un stil nou, romantic, a revenit în modă. Având în vedere că, în ultima vreme, tendințele modei feminine au fost către masculinizarea femeii, acum se tinde către căutarea culorilor dulci, feminine, atenuate, către reliefarea formelor trupului feminin.

Comments

comments

About dan2003

Verifica

Pastila zilei – Halal mamă …

Dragă fiule, Îți scriu aceste rânduri, ca să știi că îți scriu. Dacă primești aceasta …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la bara de unelte