vineri , decembrie 1 2017
Home / Toate Categoriile / Divertisment / Misterul tăieturii cu laser

Misterul tăieturii cu laser

Printre dunele nesfârșite de nisip, în peninsula Arabiei, în oaza Tayma din Arabia Saudită, se găsește un bloc gigantic, misterios, de piatră.

De unde misterul?

Acest megalit imens, numit Al Naslaa, a fost tăiat în două bucăți, cu precizia laserului. Dar nu e numai atât. El se sprijină pe o bază erodată, pe un piedestal care pare rezultatul a mii de ani de eroziune, într-un echilibru precar și totuși perfect.

 

O fi creația naturii, o fi creația unei civilizații de mult timp apuse?

Nimeni nu știe, cu certitudine, încă.

Citește și: „Secrete pentru o relație armonioasă”

Oricum, oaza Tayma era renumită în antichitate pentru sculpturile de piatră realizate pe acele meleaguri.

Însă, să realizezi o tăietură perfect dreaptă în piatră, fără ajutorul unei tehnologii de mare precizie, nu părea posibil în acea vreme.

 

De la descoperirea acestui bloc de piatră, în 1883, de către Charles Huver, din cauza acestei falii extrem de drepte și precise, au fost emise multe ipoteze, mai mult sau mai puțin logice, însă niciuna nu s-a confirmat până acum.

Cea mai credibilă este aceea cum că acest megalit este o formațiune naturală, obținut prin depuneri sedimentare, de-a lungul vremii, ajutate de nisipul adus de vânt și formând roci cu forme bizare, care aveau o formă fină, părând sculptate de o mână omenească.

Vezi și: „Nu mi-e frică de șerpii mortali”

Tăietura care desparte blocul s-ar fi format datorită deplasării tectonice a plăcilor sau, o altă ipoteză susține că aceasta ar fi putut fi creată de o ruptură cauzată de presiune, aceste fracturi, conform cu părerile geologilor, fiind foarte drepte și, din această cauză, seamănă cu cele obținute pe cale artificială.

 

O altă teorie, mai puțin logică, susține că piatra ar fi putut fi tăiată prin procedee care implică laserul, fie de către o civilizație antică foarte avansată tehnologic, fie chiar de către una extraterestră

Comments

comments

About dan2003

Verifica

Pastila zilei – Halal mamă …

Dragă fiule, Îți scriu aceste rânduri, ca să știi că îți scriu. Dacă primești aceasta …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la bara de unelte