vineri , decembrie 1 2017
Home / Toate Categoriile / Divertisment / Cine-a pus-o pe Bella în ulmul Wych?

Cine-a pus-o pe Bella în ulmul Wych?

Această întrebare, care apare sub forma unui graffiti pe un obelisc de cărămidă în Hagley din Worcestershire, Anglia, a bântuit micul sat de mai bine de șaptezeci de ani.


Povestea începe într-o după-amiază, în aprilie 1943.

Patru băieți adolescenți, dintr-un sat vecin, fuseseră în căutarea ouălor de pasăre în pădurea Hagley, când, în drumul lor, au întâlnit un ulm wych.
În trunchiul gol al ulmului, au descoperit ceea ce pentru prima dată părea a fi un craniu de animal.

Însă, după ce au văzut părul și dinții, băieții îngroziți și-au dat seama că era uman.
Fiind conștienți de faptul că au încălcat proprietatea altcuiva, băieții au mutat liniștit craniul înapoi în trunchi și au făcut un pact pentru a nu spune nimănui despre descoperirea făcută.

Însă greutatea acesui secret a fost prea greu de suportat pentru cel mai tânăr dintre băieți, Tommy Willetts, care a spus părinților săi, care, la rândul lor, au anunțat poliția.

Când poliția a verificat trunchiul copacului, au găsit nu numai craniul detașat, ci și un schelet aproape complet, cu un pantof, un inel de nuntă de aur și niște fragmente de îmbrăcăminte.

O mână tăiată din corp a fost, de asemenea, descoperită, îngropată în apropiere.
Criminalistii au stabilit că a fost scheletul unei femei, care avea în jur de 35 de ani si care murise de cel puțin 18 luni.

Un fragment de tafta în gura ei, a stabilit cauza morții ca fiind sufocarea.

Legistul a declarat că femeia a fost ucisă și corpul ei a fost împins în trunchiul de copac în timp ce era încă caldă, deoarece fenomenul de „rigor mortis” ar fi făcut imposibilă plasarea corpului în partea îngusă a trunchiului gol.

În ciuda căutărilor exhaustive prin evidența dentară, poliția nu a putut identifica victima.

Cel de-al doilea război mondial, care era în plină desfășurare la acel moment, a împiedicat ancheta, deoarece mulți bărbați și femei s-au dus la război sau s-au mutat în altă parte și au fost declarați dispăruți.

Citește și: „Strada povârniților”

Aparițiile acestui graffiti misterios au început să se localizeze în jurul orașului, punând întrebarea amenințătoare: „Cine a pus-o pe Bella în ulmul Wych?”. Mesajele au fost scrise cu cretă, cu litere mari de trei inci, probabil de aceeași mână.

Aceasta a fost prima dată când victima a fost chemată folosind un nume, implicând faptul că artistul știa cine a fost victima și, eventual și criminalul.
Sau, poate, autorul acestui graffiti misterios a fost ucigașul sau ucigașa însuși, batjocorind și luînd în zeflemea poliția, cu mesajele sale.

Oricine ar fi fost artistul, ea sau el în persoana nu a apărut niciodată, dar mesajele au continuat să apară, intermitent, până în prezent.

Referitor la faptul că „Bella” a fost numele real al victimei, a devenit irelevant. Numele a rămas blocat și chiar poliția a început să îl folosească.

Inițial, investigația a urmărit o prostituată din Birmingham, pe nume Bella, care a dispărut în 1941, dar rezultatele nu au fost concludente.

Datorită graffiti-ului persistent, misterul asasinatului a refuzat să moară și, după ce au trecut câteva decenii, au apărut noi teorii.

Un antropolog pe nume Margaret Murray era sigură că acest caz a fost legat de vrăjitorie.

Taierea mâinii și introducerea forțată a cadavrului într-un copac, a fost o tradiție veche, a subliniat ea.

O altă teorie a identificat-o pe femeia ucisă ca fiind o spioană olandeză, pe nume Clarabella Dronkers (remarcați „bella” în numele ei), care transmitea informații naziștilor și a fost executată de colegii olandezi pentru trădare.

Periodic, amintirile despre uciderea macabră au fost reînviate de câte un graffiti proaspăt.

Începând cu anii 1970, acest graffiti a împodobit pereții Obeliscului Wychbury din secolul al XVIII-lea, din Parcul Hagley.


Uneori, vopseaua pe graffiti dispărea, dar întotdeauna exista cineva în oraș care dorea să păstreze misterul în viață și apărea un nou graffiti.

Chiar și poliția nu și-a pierdut speranța, legat de acest caz.

Vezi și: „Apa de piramidă – leac universal sau minciună sfruntată”

Începând cu anul 1999, mai mult de o jumătate de secol după descoperirea cadavrului, dosarul a fost încă deschis, iar poliția de la West Mercia încă așteaptă noi piste de investigații. Însă, cu majoritatea martorilor morți, este puțin probabil că vor veni acese noi piste.

Adevărata identitate a celei care era numită Bella, nu va fi aflată niciodată.

Sursa: www.news.com.au / Brian Haughton / BBC / Wikipedia

 

Comments

comments

About dan2003

Verifica

Pastila zilei – Halal mamă …

Dragă fiule, Îți scriu aceste rânduri, ca să știi că îți scriu. Dacă primești aceasta …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la bara de unelte