vineri , decembrie 1 2017
Home / Toate Categoriile / Divertisment / Misterul fețelor din Belmez

Misterul fețelor din Belmez

Era într-o zi călduroasă de vară din luna august 1971. Aflându-se în bucătăria casei sale din orașul spaniol Belmez de la Moralenda, Maria Gomez Camara a observat o pată care se formase pe podeaua încăperii. Era o pată bizară, care a început, încet, să crească în mărime și, după un timp, a prins forma unei fețe umane. Concomitent cu creșterea sa, pata în formă de față își schimba și poziția.

Cu toate eforturile femeii de a înlătura această anomalie de pe podeaua locuinței, și cu tot ajutorul primit de aceasta de la soțul ei, Juan Pereira și de la fiul său Miguel, pata nu a putut fi făcută să dispară.
Văzând că toate eforturile lor sunt zadarnice, soții Pereira au distrus podeaua cu ajutorul unui târnăcop iar apoi au turnat ciment proaspăt, din nou. Liniștea s-a restabilit în casa familiei Pereira, însă era doar relativă.

Citeste si: „Ceva n-a mers…”

După doar o săptămână, chipul uman s-a reîntors pe podeaua din bucătărie.
Vestea despre fețele de om care tot apăreau la familia Pereira s-a răspândit cu repeziciune în orășelul spaniol și a ajuns și la urechile primarului, care a decis că fenomenul trebuie să fie investigat. În acest scop, el a trimis o echipă de constructori, care să decupeze bucata din podea, unde apăreau straniile fețe. Echipa a spart și a săpat sub podeaua bucătăriei și, la scurt timp după ce au început lucrul, au dat de un prim indiciu: au descoperit, la trei metri sub podea, câteva schelete umane, lipsite de cranii, a căror vechime a fost evaluată la aproximativ șapte sute de ani. Ulterior, acestea au fost îngropate într-un cimitir din oraș.
Apoi, groapa din interiorul bucătăriei a fost reumplută cu beton și toată lumea a răsuflat liniștită, crezând că lucrurile s-au rezolvat. Însa nu era așa.

Fenomenul a luat o formă mai sinistră. După circa două săptămâni, o nouă pată în formă de față a reapărut pe podea. Apoi, imediat, încă una și încă una și așa mai departe. Când una dintre fețe prindea contur, era înlocuită de alta, la un interval de câteva ore doar.

Fețele umane, atât de bărbați, cât și de femei și copii, continuau să apară non-stop, până când știrea acestui fenomen paranormal a depășit granițele țării, făcând familia Pereira celebră în toată lumea.

Toată lumea, începând cu ziariști, oameni de știință, oameni ai legii, oameni ai bisericii si oameni de rând, voiau să vadă această minune cu ochii lor.

S-a deschis o anchetă amplă, prelevându-se probe din podeaua casei, care au fost trimise la Instituto de Ceremica y Vidrio (Institutul de Ceramică și Sticlă).

Vezi si: „Iubirea e necesara, casatoria ba…”

Acesta nu a găsit nicio urmă de pigment sau vopsea, ceea ce a exclus ipoteza unei farse. Restul podelei a fost fotografiat pe secțiuni și sigilat. În cele din urmă, ușa și geamurile au fost sigilate cu ceară.

O televiziune din Germania a filmat întreaga operațiune, sub supravegherea autorităților locale. După ce s-au asigurat că nimeni nu poate intra în bucătărie fără a fi detectat, au lăsat locul intact timp de trei luni.

Când au desigilat bucătăria, au descoperit cu stupoare că fețele din Belmez s-au mutat și au evoluat.

Comments

comments

About dan2003

Verifica

Pastila zilei – Halal mamă …

Dragă fiule, Îți scriu aceste rânduri, ca să știi că îți scriu. Dacă primești aceasta …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la bara de unelte