joi , noiembrie 30 2017
Home / Toate Categoriile / Retete / Salata provensala cu ton si ardei

Salata provensala cu ton si ardei

 

Aceasta salata este o armonie de culori, arome si texturi. Bucati de ton, felii de cartofi, fasole crocanta si rosii acrisoare – o singura imbucatura echivaleaza cu o vizita in Provence. Se serveste cu felii de bagheta crocanta sau cu biscuiti de ovaz.

Timp de preparare: 45 de minute;

Nr. de portii: 4.

Ingrediente:

  • 400 g cartofi noi, nedecojiti;
  • 50 g fasole verde;
  • 6 oua de prepelita;
  • 225 g frunze mixte de salata;
  • 1 lingura de patrunjel tocat;
  • 1 lingura de chives proaspat, rupt in bucatele;
  • 1 ceapa mica, rosie, taiata fin;
  • 1 lingura de tapenade;
  • 2 catei de usturoi, tocati;
  • 2 linguri de ulei de masline, extravirgin;
  • 1 lingura de otet de vin, rosu;
  • 1 lingurita de otet balsamic;
  • 10 – 15 ridichi feliate subtire;
  • 1 cutie cu ton in apa, circa 200 g, scurs;
  • 100 g rosii cherry;
  • 1 ardei gras rosu, feliat subtire;
  • 1 ardei gras galben, feliat subtire;
  • 1 ardei gras verde, feliat subtire;
  • 8 masline negre;
  • sare si piper;
  • frunze proaspete de busuioc, pentru ornat.
Citeste si: „Legume cu orez”

Preparare:

  1. Se pun cartofii intr-o oala cu apa clocotita. Se fierb la foc mediu 10 minute. Se adauga fasolea si se continua fierberea alte 5 minute, pana cand cartofii sunt fragezi, iar fasolea s-a inmuiat. Se scurg bine si se lasa deoparte, sa se raceasca.
  2. Se acopera ouale de prepelita cu apa rece, intr-o craticioara si se da lichidul in clocot. Micsorand flacara, se fierb 3 minute, la foc mic. Se clatesc bine, se decojesc cu grija si se lasa in apa rece.
  3. Se amesteca intr-un castron mare frunzele de salata cu patrunjelul, bucatelele de chives cu ceapa rosie.
  4. Pentru a prepara dressing-ul, se amesteca pasta de masline negre (tapenade), cu usturoiul, uleiul de masline, otetul de vin rosu si otetul balsamic; se pudreaza cu sare si piper, dupa gust. Apoi, se toarna doua treimi din dressing peste frunzele de salata si se amesteca.
  5. Se taie cartofii in jumatate si se aranjeaza deasupra frunzelor, impreuna cu fasolea verde, ridichile, bucatile de ton, rosiile, ardeii si maslinele. Se aie ouale in jumatate si se adauga in salata. Se toarna deasupra restul de dressing, se orneaza cu frunzele de busuioc si se serveste.
Citeste si: „Pate de vinete”

Pofta buna!

Comments

comments

About dan2003

Verifica

Pastila zilei – Halal mamă …

Dragă fiule, Îți scriu aceste rânduri, ca să știi că îți scriu. Dacă primești aceasta …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la bara de unelte