vineri , decembrie 1 2017
Home / Toate Categoriile / Retete / Medalioane de porc cu ardei gras

Medalioane de porc cu ardei gras

 

Preparatul este excelent pentru o cina festiva, aromele dulci si cele acrisoare, provenite de la otetul balsamic, portocale si masline, fiind bine echilibrate.

Pentru un plus de substante nutritive, serviti-l cu broccoli.

Timp de preparare si de gatit: circa 50 minute.

Nr. de portii: 4.

Ingrediente:

  • 340 g amestec de orez basmati si orez salbatic;
  • 600 ml apa clocotita;
  • 2 portocale;
  • 1 lingura de ulei de masline extravirgin;
  • 340 g file de porc (muschi), feliat transversal in medalioane de 1 cm grosime;
  • 1 ceapa mare si dulce, alba sau rosie, taiata in jumatate pe lungime, apoi taiata semirondele;
  • 1 ardei gras rosu, curatat de seminte si taiat fasii;
  • 1 ardei gras galben, curatat de seminte si taiat fasii;
  • 1 morcov mare, ras;
  • 1 catel de usturoi, tocat marunt;
  • 90 ml zeama de portocale;
  • 3 linguri de otet balsamic;
  • 30 g masline negre, fara samburi, tocate sau feliate;
  • 30 g frunze proaspete de busuioc;
  • sare si piper.
Citeste si: „Pastrav la cuptor cu sos de castraveti”

Preparare:

  1. Se pune orezul intr-o oala, apoi se toarna deasupra apa clocotita. Se da in clocot, se micsoreaza flacara, se acopera si se fierbe 15 minute sau conform instructiunilor de pe ambalaj, pana ce orezul s-a inmuiat, iar apa a fost absorbita.
  2. Intre timp, se decojesc portocalele si se taie in rondele transversale de 1 cm grosime. Stivuind cate 3 – 4 rondele, se taie in sferturi. (Daca este posibil, folositi un fund de tocat special, cu sant pentru colectarea sucului). Se pun deoparte feliile de portocala si zeama lor.
  3. Se incinge uleiul intr-o tigaie neaderenta, la foc moderat – mare. Se prajesc medalioanele de porc cate 2 – 3 minute pe fiecare parte. Se scot cu o spumiera si se pun deoparte.
  4. Se micsoreaza flacara la moderat si se pun in tigaie ceapa, fasiile de ardei gras, morcovul si usturoiul. Se acopera si se gatesc, amestecand frecvent, 5 – 6 minute sau pana cand incep sa se inmoaie. Se adauga 2 linguri de apa, apoi cei 90 ml zeama de portocala si otetul balsamic. Se amesteca bine. Se acopera tigaia si se mai lasa pe foc 3 – 4 minute, pana cand vegetalele sunt fragede.
  5. Se aduce carnea, din nou, in tigaie. Se adauga maslinele, feliile de portocala cu zeama lor, plus frunzele de busuioc. Se gateste totul timp de un minut, cat sa se incalzeasca, din nou, carnea, amestecand. Se gusta, se adauga sare si piper, daca este nevoie.
  6. Se repartizeaza orezul in 6 farfurii calde, iar deasupra se asaza medalioanele de porc si vegetalele. Se stropesc cu zeama lasata in tigaie si se servesc.
Citeste si: „Ciocanele de pui cu orez in stil creol”

Comments

comments

About dan2003

Verifica

Pastila zilei – Halal mamă …

Dragă fiule, Îți scriu aceste rânduri, ca să știi că îți scriu. Dacă primești aceasta …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la bara de unelte