joi , noiembrie 30 2017
Home / Toate Categoriile / Retete / Porc cu fasole

Porc cu fasole

Aceasta mancare isi are originile in estul SUA, unde, in mod traditional, carnea de porc si fasolea sunt fierte lent, in caserole de lut ars. Este genul de preparat care se poate gati in avans, lasandu-l sa bolboroseasca la foc mic, cat timp rezolvati alte lucruri. Cartofii copti sau painea cu coaja rumena sunt excelente pentru a fi inmuiate in sosul delicios.

Timp de preparare: 25 minute, plus inmuierea peste noapte;

Timp de gatit: circa 2 ore;

Nr. portii: 4.

Ingrediente:

  • 250 g fasole alba, uscata, inmuiata in apa rece peste noapte;
  • 1 lingura de ulei de floarea-soarelui;
  • 4 bucati carne slaba de porc, circa 625 g in total, curatate de grasime;
  • 1 ceapa tocata;
  • 250 ml bere, ca dark ale sau lager, ori cidru;
  • 1 cutie cu rosii tocate, circa 400 g;
  • 2 lingurite de sos Worcestershire sau dupa gust;
  • 2 linguri de zahar brun;
  • 3 boabe de ienibahar;
  • 2 linguri de mustar;
  • 2 felii de bacon afumat, fara sorici, taiate bucatele;
  • 1 lingurita otet de mere sau dupa gust.
Citeste si: „Clafoutis cu rosii si branza pecorino”

Preparare:

  1. Se scurg si se clatesc boabele de fasole, apoi se pun intr-o oala mare cu apa rece (stratul de apa trebuie sa fie de doua ori mai inalt decat cel de fasole). Se acopera oala si se da in clocot. Se ia spuma, apoi se micsoreaza flacara, se acopera iar si se fierbe fasolea incet, 45 – 60 de minute.
  2. Intre timp, se incinge uleiul intr-o caserola rezistenta la flacara (sau o cratita), in care se pun carnea si ceapa si se prajesc pana ce s-au rumenit uniform. Se adauga berea, rosiile, cu suc cu tot, sosul Worcestershire, zaharul si ienibaharul. Se micsoreaza flacara, se acopera vasul si se gatesc ingredientele circa 1 ora sau pana cand carnea este foarte frageda.
  3. Se scurge fasolea si se adauga in caserola. Se incorporeaza, amestecand, mustarul, baconul si otetul. Se gateste acoperit, la foc mic, inca o ora sau pana cand fasolea si carnea sunt extrem de fragede.
  4. Inainte de a servi, asezonati dupa gust; mai puneti cateva picaturi de otet sau sos Worcestershire, daca simtiti nevoia.
Citeste si: „Tortilla cu dovlecei si cartofi”

Pofta buna!”

Comments

comments

About dan2003

Verifica

Pastila zilei – Halal mamă …

Dragă fiule, Îți scriu aceste rânduri, ca să știi că îți scriu. Dacă primești aceasta …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la bara de unelte