joi , ianuarie 18 2018
Home / Toate Categoriile / Familie / Vase si ustensile necesare in bucatarie

Vase si ustensile necesare in bucatarie

Desigur ca o familie nu poate avea, inca de la inceputul casniciei, toate vasele enumerate aici. Toate sunt necesare, insa ele se pot procura numai pe parcursul anilor.

Dragi tineri proaspat casatoriti sau cei cu perspectiva casatoriei, nu va descurajati privind cat de lunga este lista prezentata mai jos; pana la sfarsitul vietii, le veti avea pe toate! Nu uitati ca mancarea cea mai buna este atunci cand cei doi au, uneori, doar o farfurie si doua linguri, dar au, in schimb, multa dragoste, care, din nefericire, se mai pierde uneori, cu trecerea timpului.

Asadar, pentru o familie cu 4 persoane, ar fi necesare urmatoarele vase si ustensile:

  • 12 farfurii adanci;
  • 12 farfurii mari, intinse;
  • 12 farfurii mici, intinse;
  • 12 linguri;
  • 12 furculite;
  • 12 cutite;
  • 12 lingurite;
  • 1 cutit pentru paine;
  • 1 cutit pentru legume;
  • 1 cutit pentru taiat diverse;
  • cutite de diverse dimensiuni;
  • 6 – 12 cani (250 g);
  • 12 pahare (6 buc x 2 dimensiuni diferite);
  • 3 platouri diverse dimensiuni;
  • 1 vas pentru servit supa;
  • 1 spumiera;
  • 2 strecuratoare (una pentru legume, una pentru paste fainoase);
  • 1 srecuratoare ceai;
  • 1 tel;
  • 6 cratite diferite dimensiuni (1l … 8 l);
  • 6 oale diferite dimensiuni (1,5 – 10 l);
  • 2 cratite cu coada, pentru incalzit mancarea;
  • 3 castroane diferite dimensiuni, emailate;
  • 3 castroane diferite dimensiuni, din portelan;
  • 3 castroane diferite dimensiuni, din plastic;
  • 4 tavi, diferite dimensiuni;
  • 2 vailinguri (4 si 10 kg);
  • 1 sucitor;
  • 1 razatoare;
  • 1 dispozitiv citrice;
  • 1 mixer (pentru pasat);
  • 1 blender (pentru pasat impreuna cu lichide);
  • 1 rasnita (pentru pisat nuci, alune, migdale, arahide, susan, grau, etc);
  • 1 masina de tocat;
  • 1 masina de facut suc de rosii;
  • 1 – 2 cosuri paine;
  • 1 dispozitiv pasat (cartof piure etc.);
  • 1 paleta metalica;
  • 1 paleta lemn;
  • 4 linguri lemn (diferite dimensiuni);
  • 1 ceainic;
  • 1 sita;
  • 1 dispozitiv pisat usturoi;
  • cutii de plastic, cu capac, de diverse dimensiuni (pentru pastrat diverse alimente in frigider, pentru transportat mancarea – la serviciu, in excursii, etc.);
  • 1 perie spalat sticle;
  • 1 perie de plastic pentru spalat vase;
  • borcane cu capace;
  • sticle;
  • 6 – 12 prosoape speciale, pentru bucatarie;
  • burete, carpe pentru spalat vase, etc;

Cele mai potrivite materiale pentru vasele din bucatarie sunt portelanul, emailul, inoxul, lemnul, sticla si plasticul. Aluminiul trebuie evitat, fiind toxic.

Vinetele se manevreaza numai cu materiale din lemn sau plastic. Ceapa nu se rade pe razatoarea metalica, deoarece se amaraste, se toaca cu cutitul. Mierea se pastreaza cel mai bine in vase de plastic sau borcane de sticla.

Comments

comments

About dan2003

Verifica

Pastila zilei – Halal mamă …

Dragă fiule, Îți scriu aceste rânduri, ca să știi că îți scriu. Dacă primești aceasta …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la bara de unelte