marți , ianuarie 23 2018
Home / Toate Categoriile / Retete / Pate de vinete

Pate de vinete

Ingrediente:

  • 1 vanata mijlocie;
  • 1 dovlecel mic;
  • 1/2 lingurita boia de ardei dulce;
  • 2 linguri ulei;
  • sare
  • 1 felie de paine;
  • 1/2 lingurita busuioc pisat.

Preparare:

Vanata se coace, se curata de coaja si se lasa sa se scurga bine. Dovlecelul se curata de coaja si se fierbe. Se scoate apoi din supa in care a fiert si se lasa la racit. Vanata si dovlecelul, astfel pregatite, se pun pe un tocator de lemn si se toaca bine cu un cutit de lemn. Se pun intr-un castron, se amesteca cu painea inmuiata (in apa sau in supa de dovlecel) si apoi stoarsa bine si se freaca apoi cu uleiul, sarea, boiaua si busuiocul. Uleiul se pune, picatura cu picatura, ca la maioneza. Se serveste pe paine, cu rosii.

Comments

comments

About dan2003

Verifica

Pastila zilei – Halal mamă …

Dragă fiule, Îți scriu aceste rânduri, ca să știi că îți scriu. Dacă primești aceasta …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la bara de unelte