miercuri , ianuarie 17 2018
Home / Toate Categoriile / Sanatate / Nucile si cancerul de colon

Nucile si cancerul de colon

Nucile cresc rata de supravietuire, in cazul cancerului de colon. O alimentatie bogata in fructe oleaginoase, reduce riscul de deces din cauza cancerului intestinal. Mai preciss, pacientii cu cancer de colon care consuma, in mod regulat, gustari sanatoase dupa tratament, au un risc cu 57% mai mic de deces prematur. De asemenea, scade si riscul de revenire a cancerului, cu 42%.

Potrivit cercetatorilor americani, cele mai mari beneficii le-au adus nucile, migdalele si nucile pecan, in timp ce alunele si untul de arahide nu au avut niciun impact. In cadrul studiului, au fost analizate cazurile a 936 de pacienti, aflati sub tratament pentru cancer de colon in stadiul III. Majoritatea participantilor au suferit interventii chirurgicale si au facut chimioterapie. Niciunul dintre cancerele lor nu s-a raspandit. Acesti pacienti au o sansa de 70% de a supravietui trei ani dupa tratament.

Dintre participantii la studiu, 19% au consumat cel putin 22 de migdale pe saptamana sau alte nuci, dar cantitativ egal.

Sursa: dailymail.co.uk

Comments

comments

About dan2003

Verifica

Pastila zilei – Halal mamă …

Dragă fiule, Îți scriu aceste rânduri, ca să știi că îți scriu. Dacă primești aceasta …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la bara de unelte