vineri , ianuarie 19 2018
Home / Toate Categoriile / Divertisment / Strada povarnitilor

Strada povarnitilor

Faceti cunostinta cu cea mai abrupta strada din lume, tocmai buna pentru cei ce doresc sa slabeasca.
Strada se afla in orasul Dunedin, din Noua Zeelanda si a fost construita la jumatatea secolului al nouasprezecelea. Ea poarta numele de Baldwin Street si a fost declarata cea mai abrupta strada din lume, conform cu Guiness World Records.
Pentru a urma cu succes o cura de slabire sau ca sa te mentii intr-o buna forma fizica, este destul sa faci o plimbare de-a lungul acestei strazi, care are o inclinare de 35% si o lungime de 350 de metri. Altfel spus, aceasta strada se inalta la fiecare aproape 3 metri cu un metru.


Cat despre locatarii acestei strazi, exista 34 de case construite aici, iar pietonii folosesc un trotuar care este alcatuit din scari.
Asfaltul nu poate fi turnat aici, deoarece, din cauza pantei foarte inclinate si a temperaturilor ridicate pe timp de vara, el ar incepe sa se scurga spre vale. De aceea, s-a preferat sa se foloseasca beton, care, in plus, asigura si o aderenta mai ridicata.


Poate va ganditi la un motiv pentru care a fost astfel construita aceasta strada. Nu a fos nevoie de niciun motiv special, in toate carierele vechi din orasul Dunedin, strazile au fost realizate sub forma de grila, nu s-a tinut deloc cont de denivelarile solului sau de relieful acestuia.
Datorita renumelui acestei strazi, in fiecare an, aici, se organizeaza tot felul de evenimente.


De exemplu, inca din 1988, strada Baldwin este locul care gazduieste un concurs de fitness si atletism, numit Baldwin Street Gutbuster, in cadrul caruia zeci de atleti fug in susul si in josul strazii, iar cu incepere din 2002, din varful acestei strazi sunt lansate anual, zeci de mii de bomboane porocalii, in cadrul evenimentului caritabil Jaffa.

Hai sa incercam si o tura cu bicicleta pe acolo…Ce ziceti?

Comments

comments

About dan2003

Verifica

Pastila zilei – Halal mamă …

Dragă fiule, Îți scriu aceste rânduri, ca să știi că îți scriu. Dacă primești aceasta …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la bara de unelte