miercuri , ianuarie 17 2018
Home / Toate Categoriile / Retete / Pastrav la cuptor cu sos de castraveti

Pastrav la cuptor cu sos de castraveti

Rondelele de lamaie si portocala dau un gust delicios acestui preparat simplu, iar sosul de castraveti cu iaurt ofera un contrast racoritor. Cartofii noi sunt copti in cuptor, odata cu pestele.

Timp de preparare si de gatit: 40 minute

Nr. de portii: 4.

Ingrediente:

  • 750 g cartofi noi nedecojiti, taiati in sferturi pe lungime;
  • 1 lingura de ulei de masline extravirgin;
  • 4 pastravi mici, circa 280 g fiecare,  curatati;
  • 4 fire proaspete de tarhon;
  • 1 portocala taiata in 8 rondele;
  • 1 lamaie taiata in 8 rondele;
  • 4 linguri de zeama de portocale;
  • 100 g nasturel, pentru ornat;

Sosul de castraveti

  • 200 g castraveti;
  • 150 g iaurt cu un continut redus de grasimi;
  • 2 linguri de menta proaspata, tocata;
  • sare si piper.

Mod de preparare:

  1. Se incinge cuptorul la 200 grade Celsius si se pun la incalzit 2 tavi de copt. Se introduc cartofii intr-o cratita mare si se toarna deasupra lor apa clocotita. Se fierb cartofii molcom, in jur de 5 minute. Se scurg, apoi se trec inapoi in cratita.
  2. Se stropesc cartofii cu uleiul de masline si se amesteca rapid, pentru a fi unsi uniform. Se asaza intr-una dintre tavi si se coc 10 minute; se intorc si se mai coc 10 minute, apoi se intorc inca o data si se continua alte 5 minute sau pana ce sunt crocanti la exterior si fragezi in interior.
  3. Intre timp, se asezoneaza pestii, introducand in ei si cate un fir de tarhon. Se taie 4 patrate din folie de aluminiu, fiecare indeajuns de mare ca sa inveleasca un peste. Se taie in doua rondelele de portocala si de lamaie; jumatate din ele se repartizeaza in patratele de folie, asezand pestele deasupra si acoperindu-l cu rondelele ramase. Se stropeste fiecare peste cu o lingura de zeama de portocala
  4. Se impaturesc foliile, astfel incat sa acopere complet pastravii, rasucind fest capetele.Se asaza pachetelele obtinute pe a doua tava si se coc 20 de minute.
  5. Cat timp pestele si cartofii stau in cuptor, se prepara sosul. Se rad castravetii, se pun intr-o sita si se preseaza, storcand apa din ei. Se combina apoi cu iaurtul si menta; se asezoneaza dupa gust.
  6. Se aranjeaza pestele, feliile de portocala si lamaie, precum si cartofii copti pe farfurii calde. Se garnisesc cu nasturel si se servesc cu sosul de castraveti.

– Pofta buna! –

Daca ai citit aceasta reteta si esti inregistrat pe site, introdu codul articolului: pastrav, in partea dreapta, acolo unde scrie „Enter code” si vei primi puncte, urmand a fi inclus in clasamentul site-ului. Daca nu esti inregistrat, poti deveni acum membru, inregistrandu-te in partea dreapta, sus, a site-ului.

Comments

comments

About dan2003

Verifica

Pastila zilei – Halal mamă …

Dragă fiule, Îți scriu aceste rânduri, ca să știi că îți scriu. Dacă primești aceasta …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la bara de unelte