sâmbătă , ianuarie 20 2018
Home / Toate Categoriile / Retete / Chec cu scortisoara si stafide

Chec cu scortisoara si stafide

Acest chec, imbogatit cu lapte si fructe, se poate servi fie ca atare, fie uns cu putina miere sau gem. De asemenea, daca il prajiti usor pentru micul dejun, aroma calda a scortisoarei va face ca ziua dumneavoastra sa debuteze minunat.

Timp de preparare: 20 minute, plus 1 ora cresterea;

Timp de gatit: 30 minute;

Nr. de portii: 1 chec mare (16 felii).

Ingrediente:

  • 450 g faina integrala dura (pentru paine);
  • 1 lingurita de sare;
  • 2 lingurite de scortisoara macinata;
  • 1 pachetel cu drojdie uscata, circa 7 g;
  • 115 g stafide;
  • 45 g zahar tos;
  • 55 g unt;
  • 240 ml lapte semidegresat, plus o lingura pentru glazura;
  • 1 ou batut (nu prea insistent).

Mod de preparare:

  1. Se unge, apoi se pudreaza cu putina faina o forma de copt de 900 g. Se cern faina, sarea si scortisoara intr-un castron mare, aruncand reziduurile din sita. Se adauga drojdia, stafidele si zaharul si se face o adancitura in centrul gramajoarei.
  2. Se incalzesc lent untul si laptele intr-o craticioara, pana ce untul se topeste, iar mixtura este calduta. Se toarna in adancitura si se adauga oul batut. Se amesteca, pana la obtinerea unui aluat moale
  3. Se rastoarna coca pe o suprafata pudrata cu putina faina si se framanta 10 minute sau pana cand devine elastica si moale. Se introduce in forma de copt. Se acopera cu folie alimentara, unsa cu putin ulei sau cu un prosop de bucatarie, apoi se lasa la crescut, la cald, circa o ora sau pana cand isi dubleaza volumul.
  4. Se incalzeste cuptorul la 220 grade Celsius. Se unge checul cu lapte, pentru glazurare. Se coace 30 de minute sau pana cand suna a gol atunci cand e scos din forma si ciocanit la baza. Se acopera cu folie de aluminiu spre sfarsitul perioadei de coacere, daca pare ca se rumeneste prea iute.
  5. Se rastoarna pe un gratar metalic si se lasa sa se raceasca. Checul poae fi pastrat, invelit in folie alimentara, 2 – 3 zile.

                                                      – Pofta buna! –

Daca ai citit aceasta reteta si esti inregistrat pe site, introdu codul articolului: chec, in partea dreapta, acolo unde scrie „Enter code” si vei primi puncte, urmand a fi inclus in clasamentul site-ului. Daca nu esti inregistrat, poti deveni acum membru, inregistrandu-te in partea dreapta, sus, a site-ului.

 

Comments

comments

About dan2003

Verifica

Pastila zilei – Halal mamă …

Dragă fiule, Îți scriu aceste rânduri, ca să știi că îți scriu. Dacă primești aceasta …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la bara de unelte