miercuri , ianuarie 17 2018
Home / Toate Categoriile / Retete / Ciocanele de pui cu orez in stil creol

Ciocanele de pui cu orez in stil creol

Ciocanelele de pui, imbracate intr-un amestec de condimente si ierburi uscate, se gatesc foarte rapid sub grill. Servite in stil creol, cu fasole rosie si orez, formeaza o cina grozava.

Timp de preparare si de gatit: 30 minute;        Nr. de portii: 4

Ingrediente:

  • 1 lingura de faina;
  • 1 lingurita de paprika;
  • 1 lingurita de piper negru, macinat;
  • 1 lingurita de granule de usturoi;
  • 1/2 lingurita de ardei iute, pisat;
  • 1 lingurita de cimbru uscat;
  • 8 ciocanele de pui, circa 675 g in total, fara piele;
  • 1 lingura de ulei de masline, extravirgin;
  • sare si piper
  • frunzulite de patrunjel proaspat, pentru ornat;

Orezul in stil creol

  • o lingura de ulei de masline extravirgin;
  • o ceapa tocata;
  • un ardei gras, rosu, curatat de seminte si taiat bucatele;
  • 2 tulpini de telina, taiate bucatele;
  • 170 g orez cu bob lung;
  • 600 ml supa simpla de legume;
  • 1 cutie cu fasole rosie, circa 410 g, scursa si clatita;
  • 2 linguri de patrunjel tocat.

Mod de preparare:

  1. Se incinge moderat grill-ul. Se combina intr-o punga de polietilena faina, paprika, piperul, granulele de usturoi, ardeiul iute, cimbrul si un praf de sare; se agita punga, pentru a se amesteca. Se despica fiecare ciocanel in vreo doua locuri si se unge cu uleiul de masline. Se introduce, cate unul o data, in punga si se amesteca, incat sa se acopere cu mixtura de condimente. Apoi se asaza toate ciocanelele pe gratarul de sub grill. Se frig 20 – 25 de minute sau pana ce se rumenesc, intorcandu-le frecvent.
  2. Intre timp, se prepara orezul. Se incinge uleiul intr-o cratita mare, in care se gatesc doua minute, pana cand se inmoaie, ceapa, ardeiul si telina. Se adauga orezul, apoi supa simpla si fasolea. Se da in clocot. Se acopera cratita si se fierbe totul incet 15 – 20 de minute sau pana ce lichidul a fost absorbit, iar orezul este fraged.
  3. Se presara pe orez patrunjelul tocat si se asezoneaza cu sare si piper. Se pune in 4 farfurii, asezandu-se cate 2 ciocanele de pui peste mixtura de orez. Mancarea se serveste fierbinte, ornata cu frunzulitele de patrunjel.

– Pofta buna! – 

Daca ai citit acest articol si esti inregistrat pe site, introdu codul articolului: ciocanele, in partea dreapta, acolo unde scrie „Enter code” si vei primi puncte, urmand a fi inclus in clasamentul site-ului. Daca nu esti inregistrat, poti deveni acum membru, inregistrandu-te in partea dreapta, sus, a site-ului.

 

Comments

comments

About dan2003

Verifica

Pastila zilei – Halal mamă …

Dragă fiule, Îți scriu aceste rânduri, ca să știi că îți scriu. Dacă primești aceasta …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la bara de unelte